Geen voedsel meer verspillen? Maak een restjesbuffet

Geen voedsel meer verspillen? Maak een restjesbuffet

Gooi jij wel eens eten weg?

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 34 kilo eten per persoon weggooien per jaar? Daarnaast gieten we ook nog eens 45 liter drinken door de gootsteen. Zonde voor het milieu en je portemonnee (Milieu Centraal, z.d.)!

Een idee die ik graag met jullie wil delen en zelf vaak gebruik is het maken van een restjesbuffet. Alles wat je teveel hebt gekookt doe je in de diepvries. Een keer per week haal je alle restjes uit de vriezer en maakt er een gezellig en gezond buffet van. Makkelijk en ook nog een goed voor het milieu en je portemonnee! 
Op deze site: https://www.milieucentraal.nl/eten-en-drinken/voedselverspilling/ vind je nog meer handige tips om voedselverspilling te voorkomen.

Laat jij je inspireren?